Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

zondag 1 juli 2018

UK, dag 1: Inpakken en links rijden

Na een heel zenuwachtig weekend, was het eindelijk weer zover.  Vandaag vertrekken we voor 2 weekjes op reis naar Engeland!!

Onze auto hadden we grotendeels gisterenavond al ingeladen. Dat ging allemaal vrij vlotjes en de koffer zit weer goed vol. 


De valiezen zelf waren vrijdag al ingepakt. Voor degenen die zich afvragen hoe we onze valies netjes en overzichtelijk kunnen houden tijdens zo’n rondrit.... wel, ik heb een systeem 😁
Ik maak allemaal stapeltjes per soort (onderbroeken, t-shirts,....) en vouw alles kleiner op dan thuis, zodat elk stapeltje ongeveer even hoog is. 
Alle stapeltjes gaan netjes naast mekaar in de valies. Wanneer je bijvoorbeeld een propere t-shirt nodig hebt, haal je integraal de stapel t-shirts eruit. De vuile vouw ik binnenstebuiten op en gaat onderaan de stapel. 
En dat ziet er ongeveer zo uit:


Voila, tot zover mijn inpaktips πŸ˜‡

Om 5.30u stond de wekker. We moesten ons huis netjes afsluiten, ontbijt en lunch pakket klaar maken, frigobox inladen, kids wakker en aangekleed krijgen. 
Ons streefdoel om te vertrekken was 07.00u. 

Zoals gewoonlijk voorzag ik voor onze jongens ook een verrassingszakje met prulletjes om zich in de auto mee bezig te houden. 


Verder voorzag ik ook een spaar/belonings systeem bij goed gedrag van de kids. 
Ik kocht op Aliexpress 100 plastieke gouden piratenmunten. Ze kunnen ELK 3x per dag een munt verdienen (nr1 vanaf het opstaan tot vlak voor het middagmaal, nr2 vanaf het middagmaal tot vlak voor het diner, en nr3 vanaf het diner tot bedtijd). 
Wanneer we thuiskomen mogen ze elke verdiende piratenmunt omzetten naar een euro. 


Het zou wel eens kunnen zijn dat dit systeem ons veel geld gaat kosten πŸ˜ƒ maar in het beste geval hebben we dan wel 2 weken brave kinderen. Daar doen we het voor!! πŸ’ͺ

Uiteindelijk zijn we om 07.05u onze oprit afgereden. Vrij goed op schema!We hebben een hele vlotte rit gehad tot aan de incheck van de Shuttle. We waren zelfs zo goed op tijd dat we een trein vroeger kunnen nemen hebben.

Zo ziet dat eruit langs binnen zo’n shuttle:
We vonden het een beetje de metro- look&feel.

Om 10.45u lokale tijd stonden we al op Britse bodem.
De eerste keer links rijden viel nogal mee! Het is wel opletten en uitkijken, maar al bij al gaat het wel. Hopelijk vinden we dat morgen nog steeds.  πŸ˜€

We stopten meteen om ons lunchpakket op te eten. 
Zoals jullie zien is de eerste piratenmunt al verdiend!! Dat wil zeggen dat we brave kinderen hadden voor deel 1 van de dag!Aangezien we zo vroeg waren, wijzigden we last minute onze plannen. We besloten om recht naar Legoland Windsor te gaan ipv naar ons hotel. We vertelden niks tegen de kids...
Het vervolg hiervan kan je lezen in de volgende blogpost.

1 opmerking:

  1. Ze zien er tevreden uit - hopelijk vr jullie blijft dat zo vr gans de vakantie - we zien al uit nr de volgende blog!

    BeantwoordenVerwijderen