Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

donderdag 5 juli 2018

UK, dag 4: opnieuw naar Londen

Om 6.30u begon onze dag vandaag. We deden alles heel rustig aan. We namen onze tijd om te ontbijten want we hadden super brave kindjes. 


Onze Senna zei nog iets grappigs aan het ontbijt. Hij snapt niet goed dat al die andere mensen daar ook zitten. Hij denkt dat wij die allemaal uitgenodigd hebben voor zijn verjaardag 😄😄 Hij zal nog enkele daagjes moeten wachten om zijn 4e verjaardag te vieren... 


Om 9.30u namen we de metro richting Londen Centrum en stapten uit in Hyde Park. 
We hebben een dik uur in de Princess Diana Memorial Playground gespeeld, een hele grote super mooie speeltuin verborgen in een hoekje van De Kensington Gardens. 


De ganse speeltuin is omringd door een groot hek en maar 1 ingang. Je moet je dus geen zorgen maken dat je kinderen daar ontsnappen, alhoewel wij toch niet helemaal gerust waren als ze even om de hoek uit ons oog verdwenen waren. 

De ganse speeltuin is opgedeeld in allemaal kleine hoekjes, bosjes en tuintjes, met in het midden een grote piratenboot. 
De kids vonden het daar zo leuk dat we ze bijna niet weg kregen. Gelukkig kregen ze honger en vonden ze het ok om iets te gaan eten. 

Na onze lunch namen we opnieuw de metro richting Kings Cross station. 
Voor de Harry Potterfans... dat is de plaats waar Harry Potter met zijn bagage karretje door de muur rijdt op het perron 9 3/4e. 
Voor de toeristen is daar zo’n fotomoment voorzien aan zo’ babagekar die half door de muur zit. Maar helaas was de wachttijd 45minuten voor een fotootje en dat zagen we niet zitten. 
We zijn dan maar in het Harry Potter-winkeltje er vlak naast binnen gestapt. Maar niks gekocht wegens veeeeel te duur!
Normaal gingen we tijdens ons verblijf ook de Harry Potter studios bezoeken. Dat is eigenlijk de filmset waar dat allemaal opgenomen is.
Toen ik bijna 2 maanden van tevoren onze inkomticketjes wilde boeken, was alles voor de zomer al uitverkocht. Zo jammer!! Hoe kunnen wij nu weten dat je dit een half jaar van tevoren moet reserveren?
Harry Potter zal dus voor een volgende keer zijn. 

Vervolgens gingen we terug de metro op.
Ons 2 mannekes vinden de metro veel cooler dan de bus! Wij ook!!

We trokken naar Hamleys, een mega grote coole speelgoedwinkel. 
Daar kan je zelf je eigen knuffel laten samen stellen! (Dankjewel Marijke voor deze tip!!)


Het komt erop neer dat de kids kunnen kiezen tussen een omhulsel van een knuffel. Er zijn minstens 20 verschillende basisknuffels. Nadien mogen de jongens zelf op een pedaal duwen van een machine die de knuffel opvult, waardoor hij vorm krijgt. Senna koos een zwart draakje. 


Mauro koos één van de pokemon-figuren.


Nadien begint het avontuur. Dan kan je je knuffel upgraden, allemaal mits bijbetaling natuurlijk. Uiteraard zijn we “all the way” gegaan. 🤪

Ze kozen een sound op de computer, waardoor de knuffel geluid maakt wanneer je op zijn pootje duwt.

We staken er een hartje in waardoor je een hartslag voelt als je op de knuffel zijn borst duwt.

Dan kozen we nog een geurtje uit waarmee de knuffel ingesmeerd wordt en vervolgens het geurstokje mee in de knuffel gestoken wordt. Mauro koos Marshmellow-geur en Senna koos aardbeien. Zie eens hoe blij!!


En als kers op de taart mag je nog een outfit van kleertjes kiezen en een paar schoentjes.

Onze jongens kozen allebei een kledingsstuk van Star Wars. Ik vond dat eerst niet passen bij de knuffel, maar hoe langer ik ze bekijk, hoe mooier ik het begin te vinden. De knuffels zijn vooral apart!!!Dan mag je nog een zakje kiezen om je knuffel in rond te dragen op je rug. Ook tegen betaling uiteraard. 
En tot slot geef moet je op de computer de naam van je nieuwe knuffel ingeven en de naam van het kind voor wie de knuffel is. Er wordt dan een geboortecertificaat afgedrukt. 


Ik denk dat dit toch wel de top-attractie van onze dag was! 
Ik fantaseerde al over mijn eigen éénhoornknuffel met glitterjurken en glitterrolschaatsen aan, maar het was net iets te duur om gewoon voor de fun nog ene te laten maken. We hebben zo’n 50 pond per knuffel betaald, dat is niet weinig! Maar het was het wel waard!! Ik vind ook, als je daar bent, dat je wel een full option moet nemen 😄

Daarna zijn we bubblewrapwafel gaan eten.


Eigenlijk is dat een ijshoorntje gemaakt van wafeldeeg, opgevuld met een bol ijs, fruit, saus en nootjes.

Tot slot gingen we nog iets drinken in het Hard Rock Cafe. 
De jongens waren intussen zo zenuwachtig van al die indrukken dat we snel onze drankjes opgedronken hebben en dan moeten doorgaan zijn. Ze wisten met zichzelf geen blijf meer. 

Na een uurtje metro tot aan ons hotel, aten we de laatste keer daar ons avondmaal.We voelden ons hier goed thuis en vinden het een beetje jammer dat we vertrekken. Anderzijds zijn we ook helemaal klaar om onze trip verder te zetten!!

Hopelijk hebben we een goeie laatste nacht in het Heathrow Park Inn Hotel! 


1 opmerking:

  1. Amai - aan de foto's te zien beleven ons jongens een fantastische vakantie - ze stralen!

    BeantwoordenVerwijderen