Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

maandag 9 juli 2018

UK, dag 8: dino-eieren en Pendennis Castle

Naar goede gewoonte, viel onze Senna deze nacht weer 2x uit zijn bedje. De lakens schuiven enorm en vermoedelijk is dat de reden.
Meestal weet hij niks meer in de ochtend, gelukkig!

Vandaag hebben we zo’n 150km in totaal rond getoerd. We trokken naar de meest Zuidelijke regio van Cornwall, meer bepaald naar het Dinosaur Egg Beach in Port Nanven. 
Dit is een super klein verlaten strandje, zeer moeilijk om te vinden en niet zo makkelijk bereikbaar. 


Het strand bestaat niet uit zand, maar uit grote ronde stenen. Zo groot dat ze het formaat van een dino ei zouden kunnen hebben, vandaar de naam “dinosaur egg beach”. 

Vervolgens reden we richting een pittoresk vissersdorpje “Mousehole”. Ik vond deze tip online en het plan was om daar iets te gaan eten ‘s middags. Maar door gebrek aan parking en mega smalle straatjes waardoor Peter wat zenuwachtig werd om erdoor te rijden, besloten we om op goed geluk naar een volgend dorpje te rijden voor de lunch. 


We kwamen terecht in Paul. Daar vonden we een gezellige pub waar we ook op het terras konden eten recht tegenover een oud kerkje.
We aten lekker, gingen het kerkje eens binnen waar we onthaald werden door een vriendelijke madam die een hele uitleg bij had.

Kort erna trokken we door naar Pendennis Castle. Dit stond eigenlijk niet op mijn planning, maar aangezien we tijd over hadden en we geen inkom moesten betalen door de Herritage Pass, vonden we het een goed idee om daar naartoe te gaan. 

Onderweg reden we voorbij St. Michaels Mount, maar die kreeg ik niet goed op foto.
Pendennis Castle was super rustig en heel erg mooi! We zijn blij dat we hier geweest zijn. 
Onze Mauro was niet te houden en zat al bijna in de bovenste toren van het kasteel terwijl wij de ingang nog aan het voorbij stappen waren. 


In 1 van de torenkamers stond een nagemaakt kanon waar je zelf kon proberen om het kanon te laden en af te schieten. Dat vonden ze ongeloofllijk tof natuurlijk! 

Verder waren er hele mooie uitzichten en stralend weer!
Onze jongens wilden graag een souvenirtje in de shop. Maar hun spaarcentjes waren al volledig gespendeerd. We besloten dat ze ons mochten terug betalen met hun verdiende gouden munten.
Ze kozen allebei een Keltisch Kruis, Senna in de vorm van een sleutelhanger en Mauro eentje bovenop een potlood. Tegen 17.30u waren we terug in ons vakantiehuisje. We aten de overschot van de spaghetti van gisteren, kleurden wat met de wonderstiften en gingen dan douchen. Vervolgens nog wat tv en dan ons bed in! 
Bedtijd voor de jongens ging zoals gewoonlijk met veel ruzie en heel moeilijk. We gaan toch moeten overwegen dat ze niet meer samen mogen slapen vrees ik. Jammer he!

Oh ja, en vandaag was de allerlaatste dag dat we met een 3-jarige zaten!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten