Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

vrijdag 13 juli 2018

UK, dag 12: Okehampton Castle, Axe Wild Life en een nieuw verblijf

Vandaag begon onze dag vroeg en druk, opstaan, ontbijten, inpakken en uitchecken. Om 8.50u zaten we in de auto volledig gepakt en onderweg naar onze 1e activiteit van de dag.

We begonnen de rit met ongeveer 100km tot in Okehampton Castle, weer eentje dag we “gratis” bezochten met onze Herritage Pass. Dit is intussen onze 6e site met deze pass. We hebben de centjes er dus dubbel en dik uitgehaald!

Okehampton was van de kastelen/ruïnes de mooiste die we deden! Mauro en Senna zeurden dat ze weer naar een kasteel “moesten”, maar eens ter plaatse waren ze heel enthousiast. Uiteraard waren we weer de grootste lawaaimakers en rustverstoorders, maar gelukkig was er bijna geen volk. 

Kijk even mee naar onze fotootjes:

Mauro al lopend richting het kasteel:

Hierna trokken we zo’n 90km verder. We lunchten eerst in de StarbucksEn nadien reden we nog enkele kilometers verder tot aan het Axe Valley Wildlife Park. 
Dit is een kleinschalig dierenpark. Het was heel erg moeilijk om te vinden, (slecht aangegeven en GPS stuurt alle auto’s naar een verkeerde locatie, lazen we achteraf op de website) maar we zijn heel blij dat we hier geweest zijn. 

Alle dieren zijn netjes verzorgd, zitten ruim en alle hokken zijn zo gebouwd dat je langs alle kanten de dieren kan zien. De dieren zien er ook heel tevreden uit en zijn gewend aan de mensen die vlakbij passeren.
Doorheen het park lopen allerlei vogelsoorten (kippen, pauw, ganzen, eenden) los.

Bij het binnenkomen krijgen de kinderen een papier met foto’s van een aantal dieren in het park, een soort van zoektocht. Ze moeten dan aanvinken dewelke ze gezien hebben en als ze alle dieren gevonden hebben, mochten ze hun prijs ophalen aan de ingang. (Dat bleek een lollie te zijn en daar waren ze super blij mee!)

De jongens op zoektocht:
Verder mooie en leuke diertjes te zien:
Jaja, ze kunnen bijten!! Gelukkig hebben we dat niet ondervonden, maar de volgende vogel probeerde Mauro door de draad aan te vallen. Mauro had nog net de reflex om achteruit te springen.
Deze poezen lijken op een gewone huiskat, maar zijn wel degelijk roofdieren! Ze eten hele kuikens op! Het is dit beest waar de Bengaalse kat van afstamt.


Verder waren er in het park ook nog leuke speelgelegenheden!
En het hoogtepunt van onze dag was een close encounter met een kleine python.
We mochten die aaien, pakken en de verzorgster beantwoordde alle vragen die je maar had.


Onze stoere Mauro-durf-alles-man 💪
Senna durfde wel aaien, maar dat pakken, daar was hij niet zo happig op. 
Om 15.30u vertrokken we vanuit het Axe Wildlife Park voor de laatste 55km naar onze volgende verblijfplaats voor de komende 3 nachten.

Onderweg nam ik enkele fotos, want we vinden Devon qua natuur toch mooier dan Cornwall, alhoewel er niet heel veel verschil op zit. Ook de dorpjes voelen hier heel Engels en gezellig aan.


We verblijven in een caravan in het Littlesea vakantiepark, eveneens van de “Haven”-keten waarvan onze vorige verblijfplaats ook was.
Dit vakantiepark is een pak groter en drukker en het valt op dat hier veel tieners rondhangen. 

We vinden onze caravan beter ingedeeld dan ons vorige vakantiehuisje. Alles lijkt hier nieuwer en ruimer.

 

Ook hier zijn speeltuinen, zwembad, casino,... het voelt hier wat aan als in Spanje :)Uiteraard zijn onze 2 kerels weer op van de zenuwen van alle indrukken van de dag, en de spanning van een nieuwe verblijfplaats! 
Gelukkig hebben we in onze caravan 3 slaapkamers en liggen ze apart, bedtijd ging dus wel vlot. Over het gedrag de rest van de dag gaan we zwijgen, ze hebben vandaag geen enkele piratenmunt verdiend 🤪

We hopen dat de rust morgen weer keert!
Senna begint ook heimwee te krijgen, die telt af naar huis!
1 opmerking:

  1. Dat geloof ik van onze Senna dat die heimwee naar huis heeft! Het mag voor ons ook vlug dinsdag zijn

    BeantwoordenVerwijderen