Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

woensdag 5 juli 2017

DAG 5: cowboys en een nieuw verblijf

Deze ochtend ging de wekker om 06.00u, maar ik lag om 05.30u al wakker.
Na een ontbijt, inpak en opkuis, vertrokken we richting High Chaparral. Dat is een soort van cowboydorp/attractiepark opweg naar onze volgende bestemming.


Onze tijd daar was kort omdat we nog een grotere rit voor de boeg hadden. Maar wel super cool;)
Er zijn allerhande shows met cowboys en indianen. Er lopen acteurs rond en alles is in thema. 


Er is ook een speeldorp gebouwd voor kinderen, die verkleed als cowboy met pistool en alles op en aan zich kunnen uitleven.  
De pistool-schoten weerklinken langs je oren! Zelf wilden we geen pistolen voor onze kinderen kopen, Maar ik moet wel toegeven dat het de sfeer compleet maakt!Ook de winkels en kraampjes zijn voorzien op mini-cowboys die hun zaak komen overvallen. De kinderen krijgen dan een chocolade geld-munt. 
Onze Mauro had geen pistool, maar vond dat hij met zijn volle beker water toch dreigement genoeg had om ook een overval te plegen voor zo'n chocolade munt. En t'is nog gelukt ook!! 😄😄 Mama en papa hebben weer geleerd dat een goeie motivatie en wat zelfvertrouwen genoeg zijn om te bereiken wat je wil 💪 Goe bezig Mauro! 👍

Nog wat sfeer-foto's van in het park:Verder pikten we ook nog een indianen-show mee en mochten we met de indianen meedansen onder hun tent. Senna vond het maar niks, maar onze Mauro heeft goed meegedaan 😄


In het park kon je ook een rit maken met de stoomtrein, meevaren met een raderstoomboot, rijden op een pony en nog veel meer. 


Die laatste attracties, daar moesten we voor passan omdat onze tijd te kort was. Jammer! Maar anderzijds ben ik toch blij dat we dit nog hebben kunnen meepikken. 

Om 13u zijn we vertrokken richting Frederiksberg, goed voor zo'n kleine 380 KM over gewone wegen waar je max 90 mag rijden. Om 18.00u kwamen we aan op onze volgende verblijfplaats in Säfsen.
Eindelijk mogen we in de typisch rode Zweedse stuga verblijven!

 
We zijn allemaal dol-enthousiast!!
De binnenkant is ook leuk!

Dit is eigenlijk een ski-oord. Dat is duidelijk te zien aan de faciliteiten in de stuga. (Elektrische droger voor ski-kleding, voldoende ruimte voor andere ski-attributen te stockeren).
We verblijven hier 3 nachten. Deze stop heb ik ingelast om wat tot rust te komen. We hebben dus geen uitstappen gepland de komende paar dagen.

En om af te sluiten nog wat mooie Zweedse landschappen van onderweg:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten