Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

zondag 17 juli 2022

Zweden 2022 - Dag 17: Tjörn

Vandaag is onze ochtend niet zo goed begonnen. Mauro en Senna hadden het zitten en hebben kabaal gemaakt voor de ganse B&B.
Met het schaamrood op onze wangen moesten we de ontbijtruimte in. 
Maar het ontbijt was weer dik in orde!




Om 9.15u vertrokken we richting onze voorlaatste bestemming van onze reis, waarvan onze laatste bestemming in Zweden zelf. 
Met 327km op de teller, het zonnetje op onze auto en Hooverphonic op de achtergrond trokken we richting Tjörn, een Zweeds eiland langs de Westkust. 

We stopten enkele keren op de benen te strekken en om te picknicken.


We vonden deze route minder mooi dan de rest van onze tocht in Zweden. 
De mooie groene kleuren van bos, gras en mos, maken in deze regio plaats voor uitgestrekte korenvelden en koeienweides.
De vele blauwe meren zijn er nog wel, maar zien er minder idyllish uit dan de afgelopen dagen. De banen zijn drukker, er is meer verkeer en industrie. 
Het is een heel ander Zweden en doet ons meer aan Denemarken denken. 

Rond 15u kwamen we aan op het eiland Tjörn.  Het uitzicht over de archipel bij het binnenrijden over de brug is prachtig mooi! ❤️  Je ziet al die mini-Zweedse eilandjes in het water liggen.  Maar onmogelijk om vanuit de auto op foto vast te leggen. 
We zijn op de eerst mogelijke stopplaats even gestopt en naar de kust gewandeld.  De kinderen waren nog altijd niet gekalmeerd en het was een hele vermoeiende dag voor Peter en mij. Iedereen moest dus even uit de auto.






Vervolgens passeerden we eerst langs het grootwarenhuis voor ons ontbijt morgenvroeg en nadien gingen we ons huisje voor de komende 2 dagen zoeken. 

Het eiland is niet zo groot. Er is een grote baan en bijna alle zijstaten lopen dood.
Onze stuga staat achterin een Zweed zijn tuin en hij verhuurt het dus aan toeristen. 


Zoals we intussen hier in Zweden bijna overal gewoon zijn, is het hier kraaknet, en alles is dik in orde.


Ook de Zweed zijn tuin zelf is tiptop 😁😁


De stuga is op 200m van de kust, maar het ziet er naaruit dat alles op wandelafstand privé is en je geraakt dus niet aan het water zelf. 
Dit zien we vanuit de tuin.


We wandelden zo dichtbij als we konden geraken.
Misschien konden we dichter, maar we stonden in een koeienwei en de dames bekeken ons niet zo vriendelijk. We zijn dan maar terug gekeerd. 






Het waait hier wat aan zee, maar we zijn toch al blij met deze temperaturen! Het was hier vandaag 18 graden, we komen van 8! 




Rond 17.30u aten we de pasta met pot saus die we nog hadden, vervolgens een goeie douche.
Na de douche hebben we onze kinderen moeten opsplitsen want het was niet meer te doen 🙈. Peter slaapt deze nacht met Mauro in de slaapkamer en ik slaap met Senna op de zetelbank in de living.  Hopelijk kunnen ze morgen hun energie wat beter kwijt! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten