Onze Familie Reist

Wij zijn een familie van 4: papa, mama en onze 2 zonen Mauro (2011) en Senna (2014).
Deze blog heb ik in het leven geroepen om onze reisverslagen met onze vrienden en familie (en de rest van de wereld) te delen!
Er zal dus niet wekelijks of maandelijks geblogd worden, alleen wanneer wij iets leuks te vertellen hebben.

dinsdag 11 april 2017

Grootse plannen... een roadtrip door Scandinavië.

Peter droomt al jaren van een trip naar het Noorden.  Ik iets minder...  Tot op het punt dat zij mij inspireerde met haar reisverhaal "Zweden in een notendop"!
Helemaal betoverd door de mooie foto's en aangesproken door de kindvriendelijkheid van haar reis, begon ik te zoeken en te plannen.

Sinds wij zelf kindjes hebben, zijn we telkens naar een Zuiders land in een groot hotel met zwembaden op vakantie geweest.   Dit waren ongetwijfeld top-vakanties!  Maar we willen graag dat onze jongens "op reis gaan" NIET enkel en alleen met hotels en zwembaden associëren.  We willen ze op zulke jonge leeftijd ook niet overladen met cultuur.
De reis van 2017 moest en zou iets anders zijn!    We zouden naar Zweden gaan!

In eerste instantie wilde ik via een organisatie een reis op maat laten maken, maar ik zag er wel een uitdaging in om alles zelf te regelen.

Ik begon een lijstje te maken van alles wat ik graag wilde zien en doen.
De grootste voorwaarde bij het samenstellen van de activiteiten en bezienswaardigheden was dat het kindvriendelijk moest zijn!
Wat begon als een idee om een weekje in Zweden te verblijven, breidde uit terwijl ik bezig was met ons reisplan op te stellen.   Het resultaat is iets groter geworden...

In totaal zullen we maar liefst 3 weken van huis weg zijn.  (dit is voor ons allen de eerste keer om zo'n lange periode op reis te gaan).
We starten met Legoland in het Zuiden van Denemarken.  Nadien rijden we via de Sontbrug door naar Zweden waar we een stukje van Zuid- en Centraal-Zweden zullen meepikken.
Vervolgens steken we de grens over naar Noorwegen om daar even kort Oslo te bezoeken (we zijn daar dan toch in de buurt) ;-)
Tot slot rijden we via Zweden terug naar Denemarken en eindigen we daar met nog enkele overnachtingen.

De ganse trip gebeurt met onze eigen auto en is goed voor zo'n kleine 4000KM (van de ene overnachtingsplaats naar de andere, bezienswaardigheden niet mee gerekend).
Boten komen ook niet aan onze reis te pas.  Zowel Peter als ik zijn geen fans van boten.  Misschien een volgende keer, wie weet? ;)

Zo ongeveer ziet onze trip eruit op de kaart:Onze kindjes weten nog niet goed wat hen te wachten staat.  Ze zeggen regelmatig dat we naar "zwedenland" op reis gaan en dat ze veel in de auto zullen moeten zitten.  De rest is een verrassing!

In de zomer van 2017 is het zover!  We zijn zelf wild-enthousiast!!!  Hopelijk valt deze trip mee voor ons alle 4.

Veel familie en vrienden zijn benieuwd naar onze vakantie.  Daarom besloot ik om erover te bloggen.
Wie graag onze kindvriendelijke roadtrip door Scandinavië wil volgen, kan via deze blog ons reisverslag lezen!

To be continued....Volg ons Via Bloglovin:
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18894903/?claim=vvv7fh7tym5">Follow my blog with Bloglovin</a>Geen opmerkingen:

Een reactie posten